Om oss

S*Cupcakes

Since 2007

Jenny skaffade sin första oriental tidigt på året 2006 och senare samma år kom nummer två. Eftersom de här katterna är beroendeframkallande och jag fick blodad tand för utställning, köpte jag min första hona 2007, ingen mindre än IP & SC FIN*Quan ’Kiku’ by Wakisaka, min finska prinsessa. Vi träffades 2010 och Simons nyfikenhet på Peterbalds gjorde att vi 2013 skaffade vår första Peterbald, IC (N)Manhunter’s Who’s Smiling Now ”Sammet” från Danmark. Sen blev det Peterbald för hela slanten under några år och vi samarbetar nära med SE*Odd I’s.  Jenny insåg att hennes största kärlek trots allt ligger hos mönstrade orientaler och steppar ner lite från Peterbaldaveln. Man kan säga att Peterbaldsen är i Simons regi, och orientalerna i Jennys. Vi flyttade från Sundsvall till Stockholm i december 2016 och det är med stor glädje vi kan konstatera att det är roligare att vara kattnörd härnere! 

Jenny & Simon

S*Cupcakes Oriental & Peterbald 

hemma hos oss

Tillstånd enligt §16 från Länsstyrelsen

Vi har tillstånd att bedriva uppfödning enligt §16 från Länsstyrelsen. Våra katter bor med oss i hela huset och kattungar växer upp med mycket socialisering och kärlek. 
S*Cupcakes är registrerat i SVERAK, Fifé. 

Utställning och filosofi 

Vi ska inte sticka under stol med att vi gillar att ställa ut våra katter. För oss är det ett utmärkt tillfälle att träffa andra uppfödare och utställare, umgås med andra med kattintresse och framför allt att få ett hum om hur våra katter matchar rasernas standard. 

Vi gillar balanserade, harmoniska katter med starka huvuden, elak look, gröna ögon och långa, muskulösa och extremt eleganta kroppar. 
    Fokuset med Peterbald ligger inte på att få så naket som möjligt, utan att jobba för att få typade och hälsosamma katter så vi gör en hel del utparningar med SIA/OSH. Vi skyndar långsamt och bygger från grunden. 
    På Orientalerna är det främst mönstrade katter som faller oss i smaken, riktigt snygga spottar med bra kontraster på en katt med grym look är svårt att motstå.

Vi jobbar också en del på utställning, båda två är diplomerade assistenter och Jenny är dessutom behörig assistent.  När man går mycket assistent på utställning, får man en bra uppfattning om inte bara hur våra egna raser ska se ut, utan många fler, man lär sig dessutom hur man hanterar katter. 
    Vi är också aktiva och engagerade i vår kattklubb FRÄSET där Jenny är Vice Ordförande sen många år tillbaka.